Noora Fagerströmin liikeidea mehubaarista ei aluksi voittanut rahoittajien luottamusta. Nyt Jungle Juice Bar työllistää hänen johdollaan yli 200 nuorta ja menestystarinaan uskovat kaikki.

Kun aktiivisesti urheileva Noora Fagerström törmäsi 18-vuotiaana mehubaarin uudenlaiseen tarjontaan Dubain-matkallaan, hän innostui heti. Miksei kukaan Suomessa myynyt hyvänmakuista hedelmäsmoothieta proteiinilisällä? Kuusi vuotta ajatusta kypsyteltyään nainen päätti polkaista homman tulille itse, koska vastaavaa ei meillä päin vieläkään näkynyt.

Nyt tukaanilogolla varustettuja juomamyymälöitä on jo 34, ja yrityksen liikevaihto oli viime vuonna lähes 8 miljoonaa euroa. Noora Fagerströmille on tärkeää, että hänen yrityksensä satsaa ja luottaa nuoriin tekijöihinsä. Jungle Juice Barin asiakaspalvelijat ovat 18–20-vuotiaita.

Koulutukseltaan Noora Fagerström on tradenomi ja joogaohjaaja.

“Olen itse aloittanut palkkatyöt 16-vuotiaana. Heti yritystä aloittaessamme mietin, miksi nuoret saavat niin huonosti töitä. Halusimme antaa nuorille mahdollisuuden. Työ sopii ilta- ja viikonloppupainotteisena hyvin vaikka parikymppisille opiskelijalle, joka kaipaa tuloja.”

Esimiehenä Fagerström on oppinut, että luottamus täytyy ansaita kumpaankin suuntaan. Sitoutumista syntyy vain, jos töissä olevista ihmisistä on oikeasti kiinnostunut ja motivoitunut kuulemaan heidän toiveitaan ja tarpeitaan. Myös molemminpuolinen joustavuus on tärkeää.

“Nuoret työntekijät saavat sopia esimerkiksi vuorojensa vaihdoista keskenään hyvin vapaasti niin kauan kuin homma toimii. Samalla tietysti työntekijän on hyvä joustaa tarvittaessa, jos työpisteellä tulee yllättäviä tilanteita tai pitää vaikka jäädä paikkaamaan sairastuneen vuoroja.”

 

Toimitusjohtaja Noora Fagerström, 32, pokkasi viime vuonna yritykselleen Veuve Clicquot New Generation -palkinnon. Se myönnettiin tekijälle, joka on löytänyt markkina-aukon ja ryhtynyt rohkeasti luomaan siihen sopivaa yritystoimintaa.

Niin on totta vieköön käynytkin! Viime vuoden aikana Jungle Juice Barin juomakippoihin puristettiin sen 34 toimipisteessä pelkästään omenoita reilut 200 000 kiloa. Yhteensä marjoja, hedelmiä ja muita raaka-aineita hujahti mehuihin, shotteihin ja smoothieihin helposti yli miljoona kiloa.

Yrityksen alkuvaiheissa kaikki eivät olleet varauksettoman innoissaan uudesta liikeideasta. Fagerströmin pariskunnan – Nooran lisäksi puikoissa häärii hänen miehensä Petteri – oli vaikeaa löytää rahoittajia hankkeelle.

“Halusimme perustaa ensimmäisen pisteemme Vantaalle Jumboon, mutta meille hymähdeltiin, että ihmiset haluavat kauppakeskuksissa vain olutta ja hampurilaisia”, Fagerström muistelee.

Kaksikko laittoi kaiken oman rahansa peliin ja pisti kuin pistikin idean käytäntöön vuonna 2010. Jumbon liike alkoi pärjätä mainiosti heti. Jungle Juice Bar laajensi rohkeasti ja avasi kolme uutta liikettä jo ensimmäisen vuoden aikana. Silloin nuoret tekijät saivat oppia yritysmaailman karummasta puolesta. Uudet liikkeet eivät toimineetkaan odotusten mukaisesti, vaan kaksi niistä jouduttiin sulkemaan tappiollisina.


Juomabaarin potentiaali tunnistettiin Leijonan luola -ohjelmassa.

Fagerströmit uskoivat kuitenkin kivenkovaa ideaansa. Jo seuraavana vuonna he avasivat lisää liikkeitä. Samaan syssyyn perheeseen syntyi esikoinen vuonna 2012.

“Työskentelin aivan viimeisilleni asti mehuja ja smoothieita tehden. Kuopion myymälän avajaisissa me törrötimme tiskin takana Petterin kanssa esikoinen vuoron perään kummankin vatsan päällä rintarepussa roikkuen. Asiakkaiden ilmeet olivat hellyttäviä”, Fagerström nauraa.

Myymälöiden määrä kasvoi vähän kerrallaan. Vuosi 2014 räjäytti lopulta pankin. Fagerströmit tunsivat junnaavansa laajenemisen kanssa paikoillaan, eikä raha aina meinannut riittää kasvaviin tarpeisiin. He osallistuivat Leijonan luola -ohjelmaan, jossa lupaaville yrityksille etsittiin sijoittajia ja mentoreita. Juomabaarin potentiaali huomattiin viimeinkin.

“Saimme rahoituksen lisäksi todella hyviä neuvoja, joiden avulla onnistuimme hiomaan kokonaisuuden hyvään kuntoon. Karsimme rönsyjä ja tiivistimme liikeideaa. Sillä oli käänteentekevä vaikutus. Apu tuli ratkaisevalla hetkellä”, Fagerström kiittelee.

Jungle Juice Barin proteiinilla ja hyvillä rasvoilla ladatun smoothien energiasisältö on jopa 400 kilokaloria, kevyt smoothien alle sata.

Jungle Juice Barin viime vuonna aivan Helsingin ydinkeskustaan avatulla keskustoimistolla käy perjantaiaamuna huiske ja vilinä. Innostunut puheensorina kielii yrittäjälle mieluisasta tilanteesta – uusia päälliköitä koulutetaan laajentumisen tarpeisiin. Moni heistä on aloittanut myyntipisteen asiakaspalvelutehtävissä. Jos tekijä on innokas ja ahkera oppimaan, ei katto tule tässä firmassa hevillä vastaan.

“Esimerkiksi meidän henkilöstöpäällikkömme on aloittanut aikanaan myyntipisteeltä”, Fagerström kertoo.

Fagerström tietää, ettei nuorten kanssa työskennellessä riitä pelkästään, jos vain kysyy, miten menee.

“Kaikki vastaavat, että hyvin. Vasta tarkemmat kysymykset auttavat huomaamaan, jos kaikki ei olekaan ihan kunnossa. Esimiehenä oleminen on jatkuvaa tarvetta tunnistaa, miten lähestyä kutakin työntekijää.”

Haastavia juttuja voivat olla esimerkiksi tilanteet, joissa joku työntekijä etenee muita nopeammin tai pärjää paremmin tietyntyyppisissä tehtävissä. Silloinkin avoimuus ja reiluus auttavat.

“Yritän pitää ilmapiirin sellaisena, että meillä on hyvä olla töissä. Siinä auttaa tarkkuus eri myyntipisteiden henkilökunnan kokoamisen vaiheessa. Käytämme paljon aikaa sen varmistamiseksi, että oikeat tyypit työskentelevät yhdessä.”

Paras palkinto esimiehelle on pitkään mukana pysyvät tekijät sekä puskaradion kautta kulkeva suosittelu.

“On aina luottamuksen osoitus, jos joku kertoo tulleensa työhaastatteluun meillä jo työskentelevän tuttunsa suosituksesta.”


Juomavalikoiman pitää pysyä kiinnostavana, koska asiakkaiden mielihalut vaihtelevat.

Nykyisin Noora Fagerströmin työpäivään kuuluu mehujen tekemisen sijasta laskelmien tekemistä, uusien raaka-aineiden ja reseptien miettimistä sekä myyntipisteillä kiertämistä. Hyvä tovi päivästä kuluu sähköpostin äärellä ja erilaisia henkilöstön sisäisiä keskusteluja käyden. Nainen tunnustautuu taulukkonikkariksi.

“Seuraan yrityksen tilannetta tarkkaan numeroiden kautta. Haluan johtaa tiedolla ja saada toimipisteiden johtajille tietoa siitä, mikä myy ja mikä ehkä ei.”

Uuttakin on koko ajan kehitettävä. Valikoiman pitää pysyä kiinnostavana, koska asiakkaiden mielihalut vaihtelevat. Esimerkiksi juuri nyt valikoimaan ollaan lisäämässä riisiproteiinia. Tämän hetken kasvisruoka- ja vegaanibuumi ja erilaiset erikoisruokavaliot pitävät homman taatusti mielenkiintoisena – ja joskus vaikeanakin.

“Olen koekeittiössäni yrittänyt saada riisiproteiinia maistumaan hyvältä jo kolme vuotta. Vasta nyt se onnistui”, Fagerström nauraa.

Hän tunnustautuu tarkaksi maistelijaksi, jonka kautta kaikkien uusien tuotteiden on selvitettävä tiensä myyntiin mennäkseen.

“Minulle ei käy mikään pahanmakuinen, vaikka olisi kuinka terveellistä”, nainen nauraa.


Noora Fagerström haaveilee valtaavansa konseptillaan maailman.

Noora Fagerström haaveilee valtaavansa konseptillaan maailman. Hän miettii, että isot haaveet ja yrittäjähenki kulkevat ehkä geeneissä. Suku kun on pullollaan tekemisen meininkiä ja sisukkuutta. Nuori toimitusjohtaja ei tunnustaudu suorittajaksi, mutta nauttii, kun on paljon tekemistä.

“Minulla on nuoresta asti ollut paljon harrastuksia, ja aloin tienata jo teini-ikäisenä erilaisissa töissä. Toki välillä hommaa voisi olla vähän vähemmänkin”, hän nauraa.

Juuri nyt sitä totisesti riittää niin töissä kuin kotonakin. Tukholmassa aukesi lokakuussa ensimmäinen myyntipiste ja joulukuussa sekä maaliskuussa avattiin seuraavat. Huhtikuussa avataan taas lisää. Seuraavaksi tähtäimessä ovat muut Pohjoismaat ja sitten Iso-Britannia. Myös Yhdysvaltojen vaativa markkina houkuttelee. Jos haaveet toteutuvat, on Jungle Juice Bar 15 vuoden sisällä levittäytynyt joka kolkkaan.

“Afrikkaan ja Australiaankin on päästävä, mutta se ei tapahdu muutamassa vuodessa.”

Kolmilapsisen yrittäjäperheen arki on vauhdikasta. Rajat kotielämän ja työnteon välillä ovat kuitenkin selvät. Lauantait pyhitetään yhdessäololle.

Espoossa asuvan viisihenkisen yrittäjäperheen elämä on juuri nyt täynnä touhua. Fagerströmien kotijoukkue on kasvanut samaa tahtia yrityksen kanssa. Lapset ovat syntyneet vuosina 2012, 2014 ja 2016.

”Mutta vuonna 2018 ei synny!”, Fagerström vannoo nauraen. ”Nyt toteutetaan täysillä tätä unelmaa, kun hyvä noste on päällä.”

Uusia juomabaareja on käytävä ponnistamassa pystyyn, ja kansainvälistyminen vaatii matkustamista. Rajat kotielämän ja työnteon välillä ovat kuitenkin selvät.

”Viikolla voi olla vauhdikasta, mutta lauantaina meistä kumpikaan ei avaa tietokonetta. Se aika pyhitetään perheelle. Parin viime vuoden aikana on alkanut onnistua jo paremmin sekin, että työpaikan oven suljettuamme olemme vapaalla. Kyllä isovanhemmat silti ovat välillä kovalla käytöllä”, Fagerström myöntää.

Lapset kulkevat ainakin vielä mieluusti mukana maistelemassa äidin ja isän yrityksen juomia, mutta Fagerströmille on tärkeää, etteivät lapset joudu kärsimään vanhempien liian tiukasta työtahdista.

“En halua, että äiti ja isi muistetaan siitä, että he olivat aina töissä. Niitäkin tarinoita on paljon, joissa lapset vannovat, ettei heistä ainakaan yrittäjiä tule, koska esimerkki on niin kamala. Tämä ei saa olla sellainen tarina.”

22.03.2018