Nuori diplomi-insinööri Ensio Miettinen seurasi isänsä jälkiä ja perusti 60 vuotta sitten Porvooseen insinööritoimiston. Pieniä metalliosia sorvaavasta yrityksestä on kasvanut kansainvälinen sähkötarvikeyritys, ja perheyritystä johtamaan kouluttautuu jo kolmas polvi.

Yrittäjyys ei ollut Ensio Miettiselle vain oma valinta, se oli myös isän painava käsky. ”Laita vaikka nakkikioski, mutta älä mene toisten hommiin”, oli isän elämänohje pojalleen.

Isä, diplomi-insinööri hänkin, kasvatti pojan pienestä, sillä äiti oli kuollut pian Ension syntymän vuonna 1929 jälkeen. Suhde isään oli läheinen ja myrskyisäkin. Miettinen kuvasi sitä ”yrittäjätiensä ja elämänsä perimmäiseksi syvämoottoriksi”.

Nuori insinööri, Ensio Miettinen, luotti itseensä. Hän oli varma, että pienten metalliosien sorvauksesta syntyisi vielä jotain suurta. Ension visio oli tehdä tuotteista helpompia asentaa ja parempia käyttää.

Isän tie oli myös Ensio Miettisen tie – ainakin alussa. Hän valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1956. Miettisellä ei ollut erityisesti aikaa teekkarielämän riemuihin, vaan työ ja elämä kutsuivat nuorta miestä. Jo opintojen ohella 22-vuotiaana hän johti isänsä Puristustuote Oy -nimistä yritystä. Ehtivä mies ennätti perustaa perheenkin, esikoinen syntyi vuonna 1955.

Kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen, 28-vuotiaana, Miettinen perusti Porvooseen Insinööritoimisto Ensio Miettisen. Yritys sorvasi pieniä metalliosia.

”Alku oli raivoisaa työntekoa ja yrittämistä”, Miettinen on kertonut.


”Tee sitä, mitä muut eivät tee.”

Miettinen teki tarkkaa markkinatutkimusta. Hän poimi yritykseensä tuotteet, jotka eivät soveltuneet sen suurille kilpailijoille. Poikkeuksetta ne osuivat johonkin markkinarakoon. Se osoittautui oikeaksi tieksi. Miettinen uskoi, että pienten metalliosien sorvauksesta syntyisi vielä jotain suurta.

Miettinen ymmärsi myös sekä kilpailijoiden seuraamisen merkityksen että ideoinnin ja omien patenttien merkityksen. Hän ei halunnut olla alihankkija, vaan hän halusi omia tuotteita. Ensio Miettinen rekisteröi yli sata patenttia. Silti hän ymmärsi, ettei ihan kaikkea tarvitse keksiä itse.

Saksa oli tuohon aikaan Euroopan insinööritaidon luvattu maa, ja Miettinen keräsi saksalaisten osaamisesta valtavan tietopankin. Tuotteiden piti olla helppo asentaa ja käyttää, lisäksi kustannukset piti pitää kurissa.

1960-luku oli Ensio Miettisen ehtymättömien ideoiden ja niille haettujen lukuisien patenttien aikaa. Ension nimissä onkin huikeat yli sata rekisteröityä patenttia.

Ensio Miettinen ei epäillyt osaamistaan. Seitsemän vuoden kuluttua perustamisesta Ension yritys, Ensto, oli suurempi kuin hänen isänsä yritys.

Laajentumisen Ensto aloitti 1970-luvulla. Tuotevalikoimaa laajennettiin eri alueille. Vuonna 1972 Ensto osti Sähkövaruste Ab:n ja 1974 Mikkeliin valmistui uusi ryhmäkeskuksia valmistava tehdas sekä Porvooseen uusi suuri tehdashalli. Huhtikuussa 1973 perustettiin Ruotsiin tytäryhtiö Ensto Elektriska AB.


Lama herätti yritysfilosofin.

Maailmanlaajuisen laman vaikutukset iskivät Suomeen kaksi vuotta myöhemmin kuin muualle. Tuotanto kääntyi Suomessa laskuun vasta 1975. Öljykriisin lisäksi Suomen ja EY:n välinen vapaakauppasopimus altisti Suomen teollisuuden yhä kovemmalle kansainväliselle kilpailulle.

Enston hyvä kasvukaari katkesi, kriisi runteli yritystä ja lama pudotti liikevaihdon. Henkilökunnan määrä oli puolitettava. Kriisi herätti Miettisen pohtimaan yritysjohtamisen filosofiaa.

”Lopetin olemasta insinööri ja keskityin sielujen elektroniikkaan. Totta toinen puoli.”, Miettisen kerrotaan sanoneen.

Miettinen ei arastellut tuoda esiin uusia ajatuksiaan. Hän kirjoitti pohdintansa pieniksi jutuiksi ja esseiksi, jotka hän jakoi ystävilleen ja enstolaisille.

Samoihin aikoihin Miettinen tutustui Helsingin yliopiston nuoreen filosofisensaatioon, Esa Saariseen, joka väitteli filosofian logiikasta 24-vuotiaana vuonna 1977. Yhdessä Saarisen kanssa Miettinen kirjoitti Muutostekijä-kirjan, joka korostaa ihmistä ja inhimillisyyttä työelämän kysymyksissä.

Elettiin vuotta 1990 ja kirja oli edellä aikaansa. Suomi eli järjestelmätalouden viimeisiä hetkiä. Avoin talous näkyi jo, mutta vanhat johtamis- ja toimintamallit istuivat tiukasti. Jano uudesta tiedosta oli kova. Kirjaa painettiin viisi painosta, lähes 11 000 kappaletta.

1980-luvulla avautuivat ovet maailmalle ja toiminta laajentui erityisesti muihin Pohjoismaihin, mutta myös kaukokohteisiin.

Saarisen jälkeen Miettinen tutustui uusliberalismin kannattajaan, hallintotieteilijä Risto Harisaloon, jonka kanssa kirjoitti useita teoksia. Teoksista syntyi myös Enston ja Miettisen yrityksen arvoja kannatteleva filosofia, luottamuspääoma.

Enston kansainvälistyminen alkoi 1980-luvun alussa. Tuotekehittely oli vahvaa ja Enston innovaatioita kysyttiin ympäri maailmaa. Toiminta laajeni erityisesti Pohjoismaihin, mutta myös kaukomaille. Porvooseen rakennettiin uusi tehdas ja robotiikka otettiin käyttöön. Vuosikymmenen loppuun mennessä Enston sähköistämisprojektit olivat tavoittaneet jo Irakin, Perun ja Malesian. Kasvu ja laajentuminen jatkuivat 1990-luvulle tultaessa.


Lamaan osattiin varautua ja siitä selvittiin järein keinoin.

Ensio Miettinen tunnisti hyvissä ajoin 1990-luvun alussa laman merkit, ja hän valmisteli yritystään siihen. Kun lama iski, Enstossa otettiin käyttöön järeät konstit: pörssiosakkeet myytiin, kaikki investoinnit jäädytettiin ja konetilaukset peruutettiin. Konsernin monialaisuus pelasti sen suuremmilta vaurioilta. Lamasta huolimatta yritysostot jatkuivat.

Ensimmäinen askel sukupolvenvaihdokseen Enstossa oli tehty jo vuonna 1979, jolloin Miettinen palkkasi taloon uuden toimitusjohtajan ja siirtyi itse hallitustyöhön. Liike toi Miettiselle aikaa ajatella yrityksen tulevaisuutta: minkälainen on 2000-luvun perheyhtiö. Ensto laajeni nopeasti ja teki useita yritysostoja.

Kuitenkin vasta vuonna 2001 Miettinen siirsi omistamiseen liittyvän vallan ja vastuun lopullisesti seuraavalle sukupolvelle.

Yhtiön toiminta-alue laajeni, mukaan tulivat mm. sähkölämmitysjärjestelmät, ohutpeltityöstöt, lentokenttien laskeutumisvalojärjestelmien liittimet sekä teollisuuskeramiikka.

”Todella kunnioitan isääni, joka aloitti sukupolvenvaihdoksen työstämisen varhain ja ymmärsi, että hänen pitää siirtyä pikku hiljaa syrjään”, kertoi Miettisen vanhin tytär, nykyinen hallitusammattilainen Marjo Miettinen, vuonna 2002 Taloussanomille.

Yrittäjyyttä kuvaavassa Taivas ja helvetti -kirjassa 15 vuotta myöhemmin hän kuvasi isänsä hallinneen yritystä kuin keisari ja pompottaneen ministereitäkin. Nuori Marjo Miettinen ei nähnyt tulevaisuuttaan Porvoossa tai isänsä yrityksessä, vaan hän työskenteli pitkään toisaalla.

Enston hallituksessa hän kuitenkin aloitti vuonna 1999, Enston hallituksen puheenjohtaja hän on ollut vuodesta 2016. Sen lisäksi Marjo Miettinen toimii muun muassa Solidiumin ja Eforen hallituksissa.


60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Ensto on pysynyt perheyrityksenä.

Ensio Miettinen kuoli 80-vuotiaana vuonna 2010. Enstossa ovat mukana kaikki Ensio Miettisen neljä lasta: Marjo Miettinen, Timo Miettinen, Anu Miettinen ja Taru Kokkomäki. He jakoivat vastuualueet keskenään, ja ratkaisu on toiminut. Neljä omistajaa on Marjo Miettisen mukaan hallittava määrä, seuraavassa polvessa on jo yli tuplasti enemmän omistajia.

Ensio Miettisen perustama yritys täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Pienestä metalliosia sorvaavasta yrityksestä on kasvanut sähköasennustarvikkeita ja -järjestelmiä valmistava kansainvälinen yritys.

Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen painottaa, että varojen siirtäminen jälkeläisille on helppoa, mutta johtamisen tietojen ja taitojen siirtäminen vaatii paljon enemmän. Yrityksen siirtäminen kolmannelle sukupolvelle on käynnissä. Edellinen polvi on laatinut erikoiskoulutuksen seuraavalle polvelle. Perheyrityksenä aloittanut Ensto pysyy sellaisena jatkossakin.

”Kolmas sukupolvi on Enstosta innoissaan, mutta heidän on ansaittava paikkansa itse”, hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen sanoo.

 
Ensto

Ensto on kansainvälinen perheyritys, joka suunnittelee ja tarjoaa sähköistysratkaisuja, jotka tekevät älykkäistä sähköverkoista, rakennuksista ja liikenteestä entistä turvallisempia, toimivampia, luotettavampia ja tehokkaampia. Ensto Invest on Enston emoyhtiö (2017).

Perustaja: DI, tekniikan tohtori (hc) Ensio Miettinen (1929–2010)
Toimitusjohtaja: Ari Virtanen (2016–)
Liikevaihto: 260 miljoonaa euroa (2016)
Henkilöstö: 1 600 henkeä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa

 

18.01.2018